GLASUNDERLÄGG

Våra underlägg säljs i flera oliak varianter, stensoterna som vi erbjuder är Carrara CD, Verde Guatemala, Grigio Carnico samt kalksten. 
Blanda gärna de olika stenarna vid en dukning för att ytterligare höja effekten. 


 

Mått: 100mm i diameter, tjocklek 12mm

Made in Sweden


Underläggen tillverkas lokalt. Marmorn är inte bruten i Sverige eftersom de bergarter vi erbjuder inte finns här. Vi sågar däremot stenen hemma i Sverige. Mässingen formas vid ett företag i Mälardalen och våra exklusiva kartonger handtillverkas mitt inne i vår huvudstad Stockholm. Fantastiskt!


Skötselråd

Mässing oxiderar i vanlig rumsluft vilket innebär att den mörknar med tiden. Det är en smaksak om man tycker om det eller ej. 
Vill man få en ljusare lyster av mässingen går det att använda sig av metallputs. Det finns att köpa i vanliga matbutiker och gnuggas in med en putstrasa. Torka sedan av putsmedlet med en ren trasa. För att få bort allt putsmedel som sitter nere i det borstade skårorna så går det med fördel att skölja med varm vatten och använda en diskborste lite lätt. Torka sedan av all fukt med en microtrasa. 

För att förlänga tiden då mässingen håller en ljusare ton så rekommenderar vi att ni putsar dem med en microtrasa efter använding för att torka bort smuts, vätskor och hudfett från fingrarna som snabbar på oxideringen.

Marmor är en porös bergart vilket innebär att den lätt suger upp vätskor.
Man ska därför vara medveten om att marmor kan få fläckar av
sura vätskor såsom vin och läsk mm om vätskan hinner sugas in i materialet.
Hur lång tid det tar är lite olika beroende på vätskan.
 


 

POSTERS

Kommande serie prints av kända och vackra byggnader i Sverige. Först ut är Stockholms stadshus. Vi kallar dem HUGONORA bluepints eftersom dem utgår från orginalritningarna med all dess detaljrikedom, endast finjusterade till perfektion..

Printsen är tryckta på ett exklusivt och strukturerat naturvitt papper som heter Riviers tradition och har en ytvikt på 170g.

Vår första byggnad är kanske Sveriges mest kända. Stockholms stadshus, ritat av arkitekten Ragnar Östberg. En fantastiskt vacker byggnad  
 Orginalritningen av Nordiska Museets huvudfasad. Tryck på ett exklusivt och strukturerat pappar. Format: 50*70 cm